Vi er en familie på 5 far Jørgen, mor Helle og 3 udeboende voksne børn. Vi bor på en gård i Ullerup på Nordfyn.

Derud over beståer familien af 1 Norsk Buhund 12 år til maj, 1 Finsk Lapphund 5 år og en kat på 11 år der tror den er en hund.

Det med hund startede da jeg var 21 år og startede i Hjemmeværnet hvor jeg faldt for hundetjenesten, fik en dejlig schæfer som blev rigtig god til at finde "fjenderne", da han blev for gammel til det og vi flyttede til Fyn fik vi derefter en blandingshund fra et internat Bjørn og da der skulle ske lidt med den, meldte jeg mig ind i Danmarks civile hundeførerforening (DcH) Nordfyn og begyndte konkurrence- karrieren med ham. Der var flere i familien der trænede med Bjørn så jeg så mig lun på en Norsk Buhund (Nordic pride Penta Eino of Norway) som jeg begyndte at træne nogle år, men hun er alligevel for selvstændig, hun lavede kun øvelserne til konkurrence hvis det passede hende. Da hun gik på pension begyndte jeg at se mig om efter en anden race, men spidshund skulle det stadig være og efter megen søgen efter mere viden om racerne faldt valget på den Finske Lapphund. Den finske Lapphund er smuk, lærenem og samarbejdsvillig.

Lapphunden er en hyrdehund.

Lapphunden lugter ikke af hund og pelsplejen er ikke overvældende, pelsen er selvrensende. 

Og så er den Finske Lapphund meget kælen, vil gerne snakkes med hele tiden :-)

Den kan godt gø, men hvis man stopper det fra starten er det ikke noget problem, det kan sagtens læres.

Valget faldt på Kennel Gottorp og så igen en del venten på løbetid, ventetid og de første 8 uger hos kennelmor, men så kom Viekas endelig til Fyn.